HockeyNews
PLUS

Tre Kronor-Krocken: Luleå och HV71 utan sina poängkungar i ödesmötet

(26463) André Petersson Isac Brännström
Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2023

FacebookXWhatsApp
Både HV71 och Luleå tvingas klara sig utan sina poängkungar i morgondagens SHL-möte i Norrbotten.
HV:s André Petersson och Luleås Isac Brännström är i Malmö med Tre Kronor när tunga SHL-poäng står på spel.

Luleå och HV71 skulle ha mötts i SHL lördagen den 18 februari. Men Luleå har gått hela vägen till CHL-final som avgörs den dagen då norrbottningarna tar emot Tappara på hemmaplan.

SHL-mötet mellan Luleå och HV71 är flyttat till tisdagen den 7 februari. Men då Luleå och HV inte ha med sina poängkungar, Isac Brännström respektive André Petersson. De är uttagna att träna med Tre Kronor i Malmö inför Beijer Hockey Games som börjar på torsdag.

– Han (Isac) kommer att vara borta imorgon och André kommer att vara borta för HV, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.

Frågan är vilket lag som förlorar mest på det. Brännström ingår i Luleås förstakedja och har gjort 24 poäng (11 mål, 13 assist) på 38 SHL-matcher. Petersson spelar i sin tur i HV71:s förstakedja och har gjort 29 poäng (12 + 17) på 37 SHL-matcher.

– Det vet jag inte hur man ska räkna, vem som är viktigare, men en var är det.

LÄS MERHallams nya grepp – så ska Tre Kronor hitta en ännu starkare kemi

HV71 har via två raka trepoängare fått lite häng på Brynäs i SHL-tabellen, men får klara sig utan André Petersson. CHL-flytten ställer till det.

– Det är olyckligt naturligtvis. Man vill ha fullt lag när det är viktiga matcher i SHL. Det var CHL-finalen som gjorde att matchen behövde flyttas och det var svårt att hitta något annat datum. Båda lagen har köpt in på att det fanns en risk att nån kunde vara borta. Det var så pass sent det blev klart så det fanns inga andra dagar att lägga matchen på, säger Luleås Ulf Engman som har varit i kontakt med HV71.

Luleå jagar i sin tur en slutspelsplats och ligger i nuläget elva i tabellen en poäng efter tian Rögle.

– Ingen av oss tycker att det var bästa dagen. Och man vill inte egentligen byta en lördag mot en tisdag. Lite olyckligt är det ju. Kanske ska CHL-finalen gå en spelfri dag i SHL istället.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!